marleeninperu.reismee.nl

Puerto Maldonado

Net terug van een geweldig avontuur. We zullen proberen het goed weer te geven in onze blogs. Dit is een lastige klus. Zoveel gedaan en het was allemaal maar moeilijk te bevatten. Voor 4 dagen en 3 nachten hebben we een geheel verzorgde tour geboekt, maar het is altijd de vraag wat je precies krijgt. Nou het heeft al onze verwachtingen overtroffen.

Zondag

Om 7 uur vlogen we vanaf Cusco naar Puerto Maldonado. Binnen een uur sta je midden in de jungle. Toen we uit het vliegtuig stapten merkte je het aan alles. Al je zintuigen staan op scherp. Het ziet er niet alleen anders uit. De hele atmosfeer laat je weten dat je in de jungle bent. Het is er vochtig en ruikt er heerlijk. Heel anders dan de droge stinkende stad van Cusco. Op de airport stond een busje van de lodge er was iemand met een bordje waarop stond: Annemieke Groetjes. Hmm vreemd.. Gelukkig waren wij (na een kwartier wachten en nadenken) slim genoeg om door te hebben dat de vrouw in Nederland die deze tour voor ons geboekt heeft Annemieke heet en het dus een misverstand moest zijn. Na dit opgehelderd te hebben werden we naar de rivier: Madre de Dios (moeder van god) getransporteerd. Daar ontmoetten we onze gids. Ze maakte kennis en zei dat ze nog even daar bleef, maar dat wij vast naar de lodge werden gebracht waar we lekker konden gaan zwemmen in het zwembad. Uhhm, zwembad? Chill! In wat voor luxe zouden we ons gaan bevinden als er een zwembad was? Wij hadden iets sobers in de jungle verwacht zonder veel faciliteiten, een hangmatje ofzo in de open lucht. Eenmaal bij de lodge dachten we dat we dood waren gegaan. Een waar paradijs op aarde! De hangmat was er, maar dan bij onze eigen bungalow, die ongeveer 4 keer zo groot als Sander zijn kamer was! Meteen de hangmat en het zwembad ingewijd. Rondom de lodge waren veel tropische bomen en planten aanwezig waar veel tropische vogels zich genesteld hebben. Toen de omgeving rond de lodge een beetje was doorgedrongen gingen we lunchen: 3 gangen menu! Daarna zijn we een wandeling gaan maken waarbij we uitleg kregen over de verschillende medicinale planten. Vervolgens gingen we met de boot de rivier op om kaaimannen te spotten. Hun ogen lichten op wanneer er licht op schijnt dus we zagen er veel. Een gids ving zelfs een kleintje die we van dichtbij konen bekijken en aanraken. En toen gebeurde er iets ongelofelijks. Een witte gestalte liep aan de zijkant van de rivier. Het was een luiaard! Zeer uniek en bijzonder. De gids had er nog nooit een gezien in 10 jaar! Wat een apart beest. Daarna nog maar eens een 3-gangen menu en vroeg naar bed. Geweldige eerste dag dus.

Maandag

Vroeg op om papegaaien te bekijken. We liepen naar een special klei muur. Hier komen iedere dag 10 tallen papegaaien samen om de mineralen uit de klei te eten. Helaas is het onvoorspelbaar wanneer precies omdat dit met veel voorzichtigheid gaat, dus vandaag geen papegaaien. Daarna een luxe ontbijt met veel fruit. Vervolgens zijn we weer met de boot op weg gegaan. Dit keer gewapend met een zak banaantjes naar een apen eiland. De apen kennen dit fenomeen maar al te goed dus een paar keer fluiten en een familie met capucijner aapjes kwam ons opzoeken. Erg leuk. Vervolgens weer verder met de boot naar een natuurreservaat. Daar hebben we een lange wandeling gemaakt naar het Sandoval meer. Deze zijn we gaan bekijken per kano. In de kano geluncht en veel gezien. De kaaimannen, otters en schildpadden zwommen om ons heen en in de bomen waren veel vogels en een aap te zien. Na een heerlijke middag op het water weer terug naar de lodge waar we een leuk kaartspel hebben gespeeld met 2 amerikanen en een australische. Weer lekker eten en `s avonds nog meer gespeeld en weer vroeg gaan slapen.

Dinsdag

Poging 2 om de papegaaien te zien. Je zag ze al afdalen vanuit de bomen. Maar na 1 alarm kreet van een oplettende papegaai vlogen ze massaal weg. Helaas.. Weer zo`n heerlijk ontbijt en daarna ons weer opmaken voor een nieuwe activiteit: Canopy walk. Hiervoor moesten we een heel eind met de boot de rivier op. De Canopy walk zat bij een opvang centrum voor zieke, oude of hulpeloze dieren. Hier hebben we verschillende dieren gezien. Een jaguar, ocelots een tapir, aapjes en wat vogels. Daarna zijn we dieper het oerwoud in gegaan. De Canopy was even schrikken. Toch wel erg hoog boven de grond loop je wiebelend over een slingerbrug naar de toppen van enorme bomen. Het uitzicht was geweldig alleen de hoogte bracht ook een hoop vliegen met zich mee, dus we wilden vrij snel weer naar beneden. Toen we terug liepen naar de rivier kreeg ik bijna een hartaanval. Ik stond gewoon bijna op een enorme tarantula! Overleefd gelukkig ;). Onderweg naar de lodge weer een kaaiman gespot en een capybara! Een enorm knaagdier. Echt een grappig beest. `s Avonds weer lekker gegeten en gekaart.

Woendag

Laatste dag alweer! Terug gebracht met de boot naar Puerto Maldonado waar we nog even over de markt hebben gelopen. Daarna alweer terug gebracht naar het vliegveld. Wat een avontuur! De enige nadelen: Heel veel muggen, een matige camera voor al dat moois en dat we dar weer weg moesten. Het wordt lasting dit te overtreffen, maar we gaan ons best doen!

Morgen een rustdagje en vrijdag Inti Raymi, het grootste feest in Cusco. Daarna nieuwe avonturen!

Sara

Jeetje, wat een luxe! En zoveel bijzondere dingen gezien! Vet hoor :) Waren jullie helemaal alleen met alle dingen of wel gewoon met een groep toeristen?

Marrit

Hey Marleen en Sander,

Wauw, weer een prachtige ervaring erbij! Als ik dat zo lees sta ik ook weer zo tussen de papegaaien en aapjes in de jungle. Ik vond het toen ook echt een super ervaring. Die nemen ze je iig al niet meer af!
Wat vond je trouwens van het eten?? Lekker he die Peruaanse maaltijden?!
En dan nu Inti Raymi, heb ik ook meegemaakt. Een groot feest met heel veel optochten en een show op de berg. Tip: zorg dat je op tijd bent voor een goede zitplaats! Wel grappig eens mee te maken.
Geniet ervan en houd ons op de hoogte!

Marleen

Sara: Nee het was geen privé aangelegenheid. Iedereen in die lodge doet een tour met een gids. Wij hadden wel een vrij kleine groep, 5 mensen in totaal.
Marrit: Nou ik vind het peruaanse eten niet altijd even lekker. Ze gebruiken overal koriander door, en daar ben ik niet zo´n fan van. Maar in de logde wel heel veel fruit van de plaatselijke farms. Lekker!

Henriette

Heel leuk om te lezen, deze fantastische ervaringen voor jullie.
Ik kan me wel voorstellen, dat je je met een goede camera je beter had kunnen redden. Ach, je slaat het ook op en dat kan niemand je af nemen.
Veel plezier.

Inge

Heee Marleen! Wat klinkt dit leuk zeg!! Alles overigens ;) Je straalt helemaal, goed om te zien!

bram

Je hebt dus een nieuwe camera, wat ist voor'n ding?

Succes met jullie avontuur!

Mo

Marleen! Wat een gave dingen maak je mee en wat zie je veel indrukwekkende diersoorten! Super gaaf! Veel plezier bij het nieuwe avontuur!

Liefs!

Oma en ook Opa.

We zien uit naar jullie belevenissen op papier . Nu we weer thuis zijn kunnen we ook weer gewoon reageren.
Je beleeft zoveel dat het goed is alles op te schrijven,
dan kun je het in donkere dagen nog eens helemaal doorlezen. Groetjes.

Hanneke

Ook dit klinkt echt goed! :D Om zo in de jungle te zitten met zoveel luxe, echt relaxt! x

Floor

Hoi marleen, klinkt goed, zo'n paradijsje op aarde.. Dat is heerlijk genieten, dat geloof ik zo.. Valt me mee dat je geen hapje capybara hebt geprobeerd;) xx