marleeninperu.reismee.nl

Zuidkust

Arequipa was een heerlijke stad en uitvalsbasis voor een hoop van wat we ondernomen hebben in de afgelopen weken. Toch was het tijd om weer door te trekken. Dit maal meer naar de kust naar een paar toeristische trekpleisters die de moeite waard schenen te zijn.

Huacachina

Wat? Ja Huacachina. Een mini plaatsje met alleen maar toeristen naast de stad Ica. Het regent hier nooit wat zorgt voor enorme zandbergen. Een woestijn dus. Huacachina is de oase van de woestijn, door een groot meer in het midden dat zorgt voor de nodige voedingsstoffen voor wat bomen en planten. Verder zijn er een hoop hotels en restaurants om het meer heen gebouwd en zo ontstaat er een nieuwe toeristenoord. Hoewel het stadje zelf in vergaande glorie is omdat het meer vervuild is en ontzettend stinkt trekken de zandbergen nog steeds veel mensen aan en zo ook ons.

Vanuit Arequipahebben we een super de luxenachtbus naar Ica genomen en vanuit Ica een taxi naar Huacachina. Hierdoor waren we er al lekker vroeg, maar ondanks de luxe bustoch hartstikke gaar.Dus na een kort slaapje in het hostelzijn we toch maar wat gaan ondernemen.Eerst een halfuurtje waterfietsen op het stinkmeer en toen de omliggende zandbergen gaan beklimmen. Hier heb je geen last van de hoogte, maar wel van wegzakkend zand! Komen de beachvolleybal trainingen toch nog een beetje van pas

Wink
. En boven op een berg is het uitzicht geweldig. Aan de ene kant een grote stad en aan de andere kant alleen maar zand! Na hier lekker te hebben zitten genieten hebben we lekker de stijle berg afgerend. Dat gaat ook goed want je zakt enigzins weg zodat je niet echt valt en als je dan toch valt val je zacht in het zand. Lekker zitten spelen met het zand en heel veel foto´s gemaakt. Sander beneden nog een koude duik in het zwembad genomen en toen konden we terug kijken op een mooie dag in een grote zandbak.

De volgende dag hebben een tripje met een buggy geboekt. Deze zou ons de berg op brengen en daar zouden we dan gaan sandboarden (snowboarden met zand). De trip met de buggy heeft al onze verwachtingen overtroffen. Sjonge wat ruig. Eng gewoon! Een enge achtbaan x 10. De buggy vloog gewoon over de zandbergen. Niet echt bevordelijke voor zwakke magen.. Boven aan kregen we een board wat we creatief met klitterband aan onze voeten konden binden en zo kon je naar beneden boarden. Sander was hier meer een held in dan Marleen, maar het alternatief was ook leuk. Op je buik op het board naar beneden roetsjen. Vet!

De Spanjaarden hebben druivenstokken naar Ica geimporteerd en zo ontstonden er in Peru wijngaarden. Hier werd wijn gemaakt maar ook de plaatselijke sterke drank Pisco (vaak 43 procent alcohol). Daarom hebben we een wijntour geboekt. Alberto nam ons in zijn taxi mee naar een oude wijnkelder waar we de ene smerige wijn na de andere mochten proeven. Deze kelder hing helemaal vol met oude Inca spullen die hij ons graag liet zien. Niet dat dit ook maar iets met wijn te maken had, maar goed. Daarna gingen we naar eenandere wijngaard waar vooralPisco wordt gebrouwen. Hoewel het hier nuwinter is en dus geen seizoen voor wijntrossen kregen we een uitgebreide rondleiding door een enthousiaste gids. Daarna kwamen weaan bij zijn favourite part of the tour: hetdrinkenvan de verschillendepisco´s.Pffoee wat sterk. Wewaren behoorlijk teut toen we weer terug naarons hostel werden gebracht.

Paracas

De volgende dag zijn we doorgereisd naar het dorpje Paracas. Een kustplaatsje naast het Reserva Nacional de Paracas. Een beschermd natuurgebied waar veel dieren en vogels zich huizen aan het strand, in het water en op eilandjes. Hier hebben we eenboottour gedaan naar deze eilandjes, genaamd Las islas Ballestas. Deze eilanden zijn volledig bedekt met guano. Een belangrijk export product, namelijk mest, poep. Dat is ook niet gek want miljoenen vogels nesten hier. Er is zelfs een oorlog geweest met vele doden om de poep... Naast veel vogels zagen we dolfijnen, zeeleeuwen en pinguins. En ondanks de vele vogels die continu boven ons hoofd circelden zijn we er poeploos vanaf gekomen. In de middag hebben we het reservaat over land nog bezocht. Deze tour was een beetje laf, maar wel flamingo´s kunnen spotten en genoten van het schitterende uitzicht.

Lima

Nu zijn we in Lima. De hoofdstad van Peru. Vanaf hier vliegen we uiteindelijk ook terug. Maar eerst gaan we nog naar een grote bergketen en naar het noordelijke strand. Het is maar een grauwe massale stad dus we gaan snel weer verder reizen!

Foto´s staat dit keer op Sanders site: sanderlooise.waarbenjij.nu

Eveline

Snowboarden, kijk dat is pas interessant en leuk!! ;)

bram en marrit

Haha,
Wat zijn jullie droge verhalenvertellers. over het proeven van de ene smerige wijn na de andere... Vermakelijk om te lezen. Gelukkig dat jullie je daar niet vervelen. Trouwens hier ook niks om voor naar huis te komen. Kijk maar eens op weeronline en de 14daagse voorspelling voor vlijmen, of nog beter ;) vlissingen. Gelukkig gaan wij een zonnige tijd tegemoet in de buurt van Crest, zuid frankrijk. Hopelijk jullie nog mooie dagen daar op 5000 meter hoogte. (wij gaan maarliefst 300meter de lucht in)

Veel plezier en succes met jullie tocht door de bergen, en geniet van jullie afsluiting op het strand.

xxx Bram en Marrit

p.s. erg leuk dat we je nog even hebben gesproken.

Lisette

Vet, sandboarden a.k.a. bodyboarden! Jullie reis klinkt fantastisch, krijg ook helemaal zin om samen met Nica te gaan reizen.. had ik al, maar nu nog meer!

mago

OHhhhh na al die mooie verhalen heb ik zelf ook steeds meer om me tasje in te pakken;) misschien over een paar maanden;)