marleeninperu.reismee.nl

Huaraz

Hallo lieve lezertjes!

Laatste blogje waarschijnlijk na de laatste spetterende dingen. Vorige week na Chiclayo de bus gepakt naar de bergen, naar Huaraz. Hier komen veel toeristen om trektochten te maken of bergen te beklimmen. Zo wij ook. Omdat Huaraz op 3000 meter ligt en we richting 5000 meter moesten gaan wandelen hadden we sowieso een paar dagen nodig om te acclimatiseren. Die konden we dus mooi gebruiken om een goede tour te boeken. Na een paar agencies geprobeerd te hebben vonden we er een die niet te duur was maar wel goed aangeschreven stond. Een 4daagse tocht, de Santa Cruztocht. Populair bij wandelaars.

Maandag vertrokken we dus half7 voor onze eerste dag. Met een groep van 8 personen vertrokken we met een busje naar de bergen. Vergezeld door een gids en een kok. Met de auto kwamen we langs 2 schitterende meren, en slingerden we langs schitterende landschappen. Ook konden we de hoogste berg van Peru zien. Na een paar uur stopten we in een plaatsje van waaruit we gingen wandelen. Er stond al en een muilezeldrijver klaar met zijn ezeltjes om onze tenten en het eten te dragen. Voor de eerste dag stond 4 uur wandelen op het programma. Helaas kreeg Marleen het al snel zwaar met de hoogte (dat is het gevaar van hoogte) en bereikte ziek met veel moeite de eerste kampplaats. Nu waren we wel bang voor de dag erna, 8uur wandelen met een zware klim erbij. Maar onze gids zei dat wij het wel zouden kunnen, al doen we het op ons eigen tempo.

Dat deden we de volgende dag, samen met de gids. De rest was een stuk ervarener en ging dus vooruit. Op ons eigen tempo was het heerlijk!
Weer door een mooie vallei, tussen 2 grote bergketens en zelf veel geklommen tot een pas op 4800 meter. Van daaruit echt het mooiste uitzicht wat de hele klim waard was. Daar even rustig gezeten om daarna weer een paar uur naar beneden te dalen naar de 2e kampeerplek. We waren kapot na de lange dag maar ook hier was het weer schitterend. De kampeerplekken waren allemaal erg mooi, hier zagen we snachts zelfs nog 2 vosjes. Nadeel was dat ernstig koud was en erg harde matjes, dus de nachten waren ook wel zwaar. Het eten was heerlijk wat de kok voor ons maakte, elke dag wat anders voor ontbijt, lunchpakketje en avondeten. Plus de warme thee of chocomel was heerlijk voor de kou.

De derde dag zou weer een lange wandeling worden. Eerst naar een basiskamp gelopen van waaruit we konden wandelen naar een meer en gletsjer. Marleen was slim en pakte maar wat rust door te wachten daar op ons. Ondertussen had ze uitzicht op de ooit uitgeroepen mooiste berg ter wereld (helaas van de iets minder mooie kant) en op de berg die als voorbeeld is gebruikt voor het Paramount Pictures logo. Sander kon na een steile klim genieten van het blauwste meer ooit, plus een gletsjer waar af en toe brokken ijs van in het meer vallen. Daarna was het nog een hele lange loop, gelukkig redelijk vlak, naar de 3e slaapplaats. Wel wat langer dan we dachten, want we waren weer kapot savonds.

De 4e dag was een eitje, we zijn in een snel tempo afgedaald en waren na 3 uurtjes al weer bij de bus. Nog een paar uurtjes rijden en daar wachten de semi-warme douche en een lekker bedje. Het was afzien af en toe, maar dat was het echt enorm waard. Zoveel mooie dingen gezien en lekker gewandeld. Gaaf.

Toen een dagje rust genomen uiteraard, om gister nog een dagtoertje te doen. Eerst langs planten van een metertje of 15-20 die 1x in de honderd jaar bloeit en dan dood gaat (aaaaah). Helaas stond er geen in bloei, maar nog steeds leuke plantjes.Daarna een wandelingetje van een uur omhoog naar een gletsjer. Toen voelde we ons ineens de fitsten want alle Peruanen liepen die berg op te puffen, haha. Gletsjer was weer heel mooi, hier konden we ook opstaan.

Vandaag nog een dagje rust, dan een busje naar Lima om daar nog een dag rond te lopen en souveniertjes te kopen. En dan gaan we woensdag met verschillende vluchten naar huis om daar donderdag aan te komen.

Helaas geen foto´s dit keer online, omdat de camera raar blijft. Krijgen geen fotos op de pc. Maar we hebben er wel veel op de camera dus die komen jullie dan maar bekijken als we thuis zijn. Bedankt voor het volgen, en tot snel!

X
Sander en Marleen

opa en oma Pieters

Geweldig Sander maar ook Marleen dat je dit toch hebt klaar gekregen We hebben uitgekeken naar jullie blog het was een spannend avontuur waar we van genoten hebben we zullen het missen als je weer terug bent dus wat let je een volgende reis misschien.Wel vervelend dat het laatste stukje niet samen kan. Groetjes van ons beiden en een goede reis naar hier.

Do

Wat is dit allemaal gaag om te lezen!! Lijkt me ech waanzinnig mooi allemaal :) geniet nog van de laatste paar daagjes! Xx

Eveline

Hey meid.

Was leuk om je blog te lezen. Geniet van de laatste dagen en tot snel in Nederland!

x

Marrit

Zo gingen jullie en zo komen jullie alweer thuis, wat gaat de tijd snel. Maar ik ben heel blij dat jullie het beide zo naar jullie zin hebben gehad, deze mooie ervaringen neemt niemand jullie meer af!

De wandeltocht door de bergen klinkt zwaar maar geweldig. Gelukkig dat jullie lekker op jullie tempo konden lopen, want dat scheelt toch een hoop.

Nu nog een dagje vertoeven in Lima (misschien een strandwandeling?) en dan weer naar ons kikkerlandje. Oost West Thuis Best toch?
Een hele goede reis en tot donderdag!!

Frans

Hoi Marleen,

Ik zag net je berichtje op FB dat je weer terug bent vanuit Peru! Leuke foto's heb je!

Als ik een keer weer bij Bram ben ben ik wel benieuwd naar je reis verhalen.

Fijn weekend,

Frans